Onze openbare evenementen

Vanaf 2016 organiseren wij door heel Nederland verschillende evenementen zoals de 90 Minutes, 24H – Marines Experience en de 48H – Marines Challenge. Hiermee hebben we ruime ervaring opgedaan en bijna alle deelnemers kennen onze kernwaarden  Verbondenheid, Kracht en Toewijding. Onze instructeurs zijn oud- en actief dienende mariniers. Het delen van deze gemeenschappelijke bloedgroep drijft ons allen steeds weer om van elk evenement het beste te verlangen.

Een marinier is geen bijzonder mens maar door zijn skills, doorzettingsvermogen en wil tot samenwerken in staat om bijzondere dingen te doen. Een ervaring die we iedereen gunnen en welke we graag aan anderen overdragen.

90 Minutes

Een 90 Minutes valt het best te vergelijken met een “marine style bootcamp” zoals deze in den beginnen is bedoeld. Een bootcamp waarin je laten kennismaken met de manier waarop de marinier fysiek en mentaal in shape blijft. Wij passen ons aan het niveau van de deelnemer aan en proberen het beste uit de deelnemer en zijn/haar buddy te halen. Vaste onderdelen zijn o.a. push up, squats, stukje hobbelen en gebruiken de omgeving als oefenterrein.

Verschillende keren per jaar organiseren we voor de liefhebbers een 90-minutes bootcamp. Steeds weer op een andere locatie. Met deze “XL-bootcamp” bereid jij je ultiem voor op de 24H of 48H van Meet the Marines. De groepsgrootte van de bootcamp is circa 50 man waarbij we steeds zorgen dat er meerdere instructeurs aanwezig zijn die meerdere niveaus onder hun hoede nemen.

Wil jij kijken of Meet the Marines iets voor je is? Dan is een 90-minutes een goede krachtmeter (en sfeerproever) om mee te beginnen!

24H – Marines Experience

Tijdens de 24H – Marines Experience bieden we je een volledig verzorgd programma. Je kan je individueel, met een groepje of als team inschrijven. Met elkaar doorloop je een programma waarin “Verwacht het onverwachte” zeker van toepassing is.

Het jaarlijkse hoogtepunt van Meet the Marines is de 24-HOURS. Een compleet legerbivak met slaaptenten voor de teams, een cafetaria met eetgelegenheid en uiteraard de nodige facilitaire voorzieningen vormt het Base Camp. Het is de uitvalsbasis voor de missies die je met je team moet zien te volbrengen, de plek waar je de strategie kan bepalen, kan eten en uiteraard kan rusten.

Tijdens de 24H Marines Experience onderscheiden we drie niveaus voor de teams. Deze niveaus hebben enerzijds betrekking op het fitheidsniveau van de groep (fysiek) en anderzijds op wijze dat de instructeurs omgaan met de deelnemers (mentaal). Maak, aan de hand van de onderstaande profielschets een inschatting waar jij/jouw groep onder valt en geef dit door bij jouw inschrijving.

Het basisniveau om deel te nemen aan de 24H Marines Experience. Dit betekent echter niet dat je achterover kunt gaan zitten en je je niet hoeft voor te bereiden. Als recruit lvl 1 ben je op sportief gebied actief, kun jij minimaal 5 km achtereen hardlopen (eigen tempo) en kun je fysiek en mentaal tegen een stootje. Jij gaat niet bij de pakken neer zitten als het even tegen zit en helpt je teamgenoten als ze het zwaar hebben met het tillen van materiaal tijdens één van de missies. Voor en mud- of obstacle run word jij niet meer zenuwachtig en je kijkt uit naar een volgende uitdaging.

Als recruit level 2 draai jij je hand niet om voor een sportieve uitdaging. Je bent allround fit, loopt gerust 8 tot 10 km hard en bent ook niet bang om extra materiaal mee te dragen tijdens de missies.

Mentaal ben je ijzersterk, het woord ‘klagen’ komt dan ook niet voor in jouw woordenboek. Je teamgenoten zijn blij dat ze bij jou in het team zitten want je hebt je zaken altijd goed voor elkaar en ze kunnen altijd op je bouwen.

Als recruit level 3 ga je ten alle tijden voor het maximale. Fysiek ben je in topconditie en een voorbeeld voor vele in jouw omgeving.

Er zijn geen bergen te hoog, geen marsen te lang of uitdagingen te groot. Een extra motivatiebalk of ‘buddy’ die tijdens de 24H meegedragen dient te worden? Jouw mondhoeken krullen er alleen maar méér van omhoog. Mentaal ben jij niet te breken en moet de instructeur waar jij bang voor bent nog geboren worden.

48H – Marines CHALleNGe

De Meet the Marines 48H is misschien wel het zwaarste evenement wat je in Nederland kan doen. De ervaring leert dat gemiddeld minder dan de helft de einstreep haalt. Oud deelnemers zijn het er mee eens dat het fysiek en mentaal een ongekend zwaar programma is. Ongetraind is het niet te doen en tijdens de 48H word je geconfronteerd met wie je daadwerkelijk bent.

De locatie waar de 48H gehouden wordt, is iedere keer verschillend. Drie weken voor het evenement ontvangen de deelnemers hun gearlist en enkele dagen voor het evenement ontvangen ze de coördinaten waar ze starten. De start en finish is nooit op dezelfde locatie. Het programma is iedere keer anders en kent een diepere laag en verhaallijn gebaseerd op wat in een militair verleden heeft afgespeeld.

Bij de start krijgen de deelnemers drie polsbandjes. Bij het niet halen van een opdracht verlies je een bandje. Wanneer je alle drie je bandjes kwijt bent dan eindigt voor jou de 48H.

Alle deelnemers dienen met openbaar vervoer naar de locatie komen of moeten zich laten afzetten.

10 km in max 50 minuten kunnen rennen
20 km met 15 kilo bepakking tempo 7 km/u
50 sit ups in 2 min
50 push ups in 2 min
6 keer pull up in 2 min

 1. Grote rugzak (minimaal 70L, alles moet er in kunnen) + regenhoes
 2. Kleine rugzak (30L) (moet ook in de grote rugzak passen)
 3. Headlight + spare batterijen.
 4. Fluit
 5. Steelpannetje
 6. Bestek en drinkbeker
 7. Warme slaapzak (-10 graden of meer)
 8. Matje
 9. Toiletspullen
 10. Thermosfles
 11. Pleisters, paracetamol
 12. Scherp mes/multitool
 13. Minimaal 1,5L water (camelbag kan handig zijn)
 14. Evt. wat energierepen
 15. Muts en/of pet
 16. Sportschoenen (hardloop/trailloop schoenen)
 17. Stevige wandelschoenen
 18. Handschoenen
 19. Regenkleding
 20. Warme trui
 21. Alles waterdicht verpakt ten aller tijden (Tip: waterdichte zak 60L)
 22. Lucifers/aansteker
 23. Badslippers
 24. Handdoek/microvezel handdoek
 25. Optioneel: Talkpoeder

Voldoende kleding (3 setjes minimaal) om te kunnen verschonen in ieder geval:

 1. Lange en korte tight
 2. Shirts lange en korte mouwen
 3. Sokken
 4. (lang) ondergoed
 5. Outdoor broek
 6. Donkere/gecamoufleerde kleding
 7. Thermo onderkleding

48H – Marines CHALLENGE

The Few the Proud

Slechts enkele halen de eindstreep van de Meet the Marines 48Hour. Haal jij de eindstreep? Dan ontvang jij de felbegeerde MtM 48H Coin en verdien je eeuwige roem op de Wall of Fame.

Finishers 2023
Jeroen Seelen (best man)
– Jochem Bood
– Ilse Blom
– Jos Noordermeer
– Jeremy Coulibaly
– Marit Rutten
– Bas Offenberg
– Jerry Lanza
– Michael Kappers
– Jordi Smit

Finishers 2022
– Marit Rutten  (Best Woman)
– Alwin Wessel
– Mark Kouwenhoven
– Ruud Speyer
– Zilla van Zanten
– Saskia Villanueva
– Ron Ranzijn
– Marc Meijerink
– Jochem Bood
– Dennis Roijers
– Patrick van der Veen
– Tim van Pelt

Finishers 2021
– Jaap Sikkema  (Best Man)
– Kees Aardenburg
– Ronald Kalker
– Mark Kouwenhoven
– Bram Aardenburg
– Saskia Villanueva
– Ron Ranzijn
– Wessel Slotemaker
– Umit Aksu
– Kelly Veltenaar
– Jochem Bood
– Lars Goeman
– Nicky van Osch

Finishers 2019
– Jeroen Seelen  (Best man)
– Jeroen Reesen
– Ron Ranzijn
– Roald van der Harst
– Nadine van der Harst
– Saskia Villanueva
– David van Straalen
– Marten Nijman
– Wahid Nory
– Vasco de Krijger
– Wim Schouten

Veel gestelde vragen

Kan je alleen of moet je met een groep inschrijven?

Je kan je alleen, met een groepje of team inschrijven. Bij de 24H maken wij een team compleet tot 8-10 personen. Meld je je met 10 personen aan, dan ben je automatisch een team.

Hoe is de medische ondersteuning geregeld?

Wij hebben tijdens onze 24H en 48H altijd gecertificeerde medics, fysiotherapeuten en masseurs in ons medisch team.

Zijn er extra kosten dan de ticketprijs?

Alleen bij de 90 Minutes kan het zijn dat je een gebruikelijk parkeertarief moet betalen en dat is afhankelijk van de locatie waar we die uitvoeren. Bij de 24H en de 48H zorgen we ervoor dat er voor parkeren, eten en drinken en het opbergen van waardevolle spullen geen extra kosten zijn.

Ik heb etenswensen is dat een probleem?

Onze koks zijn gewend om naast de reguliere maaltijden onder andere te zorgen voor halal, vegetarisch en glutenvrij. Belangrijk is dat je het van tevoren aangeeft en dan houden wij er rekening mee zodat je je maximaal op het evenement kan focussen.

Mag je tijdens de evenementen alcohol gebruiken of is dat te koop?

Onze evenementen zijn alcoholvrij. We vragen het maximale van je en willen dat je na een evenement weer veilig thuiskomt. Daarom schenken wij geen alcohol en is alcohol gebruik, en verdovende middelen, niet toegestaan.

Hoe kan het thuisfront mij bereiken?

Voorafgaande aan een event geven we altijd een telefoonnummer door waarop we te bereiken zijn. Bij de 48H maken we voor het thuisfront een appgroep aan. Middels de appgroep houden we het thuisfront op de hoogte van de verrichtingen van de deelnemers.