Speciaal voor Scholen

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Een tegeltjeswijsheid die aangeeft dat wie nu in de jeugd investeert er in de toekomst profijt van heeft. Wanneer je dan vervolgens leest dat één op de vijf jongeren met mentale problemen kampt is er reden tot zorg. Onder jongeren zijn klachten zoals depressie en somberheid de laatste jaren alleen maar toegenomen. Bijna de helft van de jongeren voelt zich gestrest door school, een combinatie wat ze allemaal moeten doen en wat anderen van hun vinden. De coronaperiode en sociale media spelen hier een belangrijke rol in.

Ons speciaal ontwikkelde schoolprogramma brengt hier verandering in! 

Ons Programma

Eerdere schoolprogramma’s hebben aangetoond dat onze mariniersaanpak, die uitgaat van de kernwaarden verbondenheid, kracht en toewijding, het welbevinden van de jongeren positief beïnvloedt. Weg van de telefoon en weer echt in verbinding met leeftijdsgenoten. De wind door hun haren en de zon op hun huid voelen. Soms letterlijk met de poten in de klei en lichte fysieke inspanningen bij het bouwen van een vlot of het oversteken van water middels een cat crawl. We laten ze samenwerken en succes ervaren. Er ontstaat zelfvertrouwen en teamgeest en ze zullen ervaren dat ze samen verder komen dan alleen.

We laten ze met elkaar aan de slag gaan en met elkaar samenwerken. We laten hen succes ervaren en ondervinden dat ze veel meer kunnen dan ze in eerste instantie mogelijk hebben gehouden.

Voor jongeren bieden we een all-in evenement en we ontzorgen volledig. Dit betekent dat we naast het programma ook de maaltijden, drinken en gezonde snacks verzorgen. Wij vragen 100% inzet en ontzorgen hiervoor 100% zodat de focus volledig op het gezamenlijke doel ligt. De normen en waarden, regels en afspraken en overtuiging nemen we in ons programma op zodat we met elkaar dezelfde taal spreken en dezelfde richting kijken. Wij leveren maatwerk.

Een aantal basisprincipes die we hanteren zijn:

–         Afspraak is afspraak.
–         Tijd is tijd.
–         Niet goed is opnieuw.
–         Geniet elke dag.

Een ideale start van het nieuwe school seizoen of teambuilding van hun sportvereniging.

Veel gestelde vragen

Hebben jullie ervaring met het werken met jongeren?

Ja, inmiddels zijn al vele klassen van het voortgezet onderwijs en middelbare scholen u voorgegaan.

Leveren jullie ook maatwerk?

Ja, we passen ons programma en het niveau volledig aan, aan de wensen van u als klant.

Hebben jullie ook ervaring met jongeren met een rugzak?

Ja, wij werken al enkele jaren met de Dirk Kuyt Foundation die het sporten door jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking stimuleert.

Als jongeren tijdens een 24 uurs naar huis willen mag dat dan ook?

Ja, wij houden niemand tegen hun wil vast en ze mogen de nacht altijd thuis doorbrengen en dan de volgende dag weer aansluiten.

Hoelang duurt het?

Afhankelijk waar de behoefte ligt kunnen we een 90 minuten, 3 uurs, 6 uurs, 12 uurs of 24 uurs organiseren.