Wat doe je in het dagelijkse leven?

In het dagelijkse leven ben ik zelfstandig Performance Coach . Met mijn bedrijf Course Performance wil ik ervoor zorgen dat iedereen zijn eigen top kan bereiken. Of het nu gaat om trainingstraject, verandering bodycompositie, of het revalideren van een blessure.  Het mooie van mijn werk is dat het heel divers is. Iedereen kunnen  helpen  d.m.v. trainingen , behandelingen van spierdisfuncties en blessures, hormonale profielen maken en het afnemen van  rust/inspanningstesten. Zowel atleten als niet-atleten. Dit iedere dag te mogen doen voelt absoluut niet als werk maar als een passie die ik mag delen.

Heb je weleens als deelnemer meegedaan?

Ik heb me voor de allereerste editie van de 24 Hr opgegeven. Zonder mijn achtergrond als oud-Marinier te vertellen. Ik wilde gewoon meedoen en kijken of het wat voor mij was. Ik deed in die tijd al vaker mee met diverse outdoor events zoals  bijvoorbeeld obstacle runs .  In 2016 was er een 90 minutes in Rotterdam ter voorbereiding van de 24 hr. Deze heb ik meegedaan en aan het eind herkende een van de daar aanwezige oud-Mariniers  mij. En toen werd mij gevraagd of ik instructeur wilde worden voor Meet the Marines daar er alleen oud Mariniers instructeur kunnen worden. Dat beschouw ik nog steeds als een hele eer en vanaf de eerste 24 Hr tot  de laatste alsook de 48 hr ben ik erbij geweest als instructeur. Ik kijk weer enorm uit naar de komende 24 hr in mei.

Wat vond je toen het zwaarst toen je meedeed?

Tijdens de 90 minuten deed ik mee, maar wat ik toen het zwaarst vond kan ik me niet meer herinneren. Ik was voornamelijk aan het genieten.

Waarom ben je instructeur geworden?

Het mogen en kunnen inspireren en motiveren van deelnemers samen met een gedreven groep instructeurs die dezelfde inborst en achtergrond hebben als jezelf is zo bijzonder. Niet uit te leggen.   Met elkaar en voor elkaar een geweldig evenement neer te mogen zetten, samen met de staf en medics is en blijft speciaal. De Korps kernwaarden “Verbondenheid-Kracht en Toewijding” zitten nu eenmaal bij ons in het bloed en met elkaar zorgen we ervoor dat alle deelnemers de events onder deze kernwaarden beleven en uitvoeren. Is het niet linksom dan rechtsom.

Wat is je het meest bijgebleven?

Het is voor mij onmogelijk om maar 1 moment op te noemen dat mij is bijgebleven. Ik heb zoveel mooie en bijzondere momenten meegemaakt. Maar om een voorbeeld te noemen; tijdens een 48 Hr was er een deelnemer die zijn laatste bandje bij een opdracht zou verliezen . Dit zou een exit betekenen. We hebben toen zijn mede deelnemers gevraagd of er iemand was die een bandje wilde inleveren zodat deze deelnemer kon blijven (hierbij moet gezegd worden dat deze deelnemer alles in zich had om de eindstreep te kunnen halen, anders hadden wij dit natuurlijk nooit gevraagd). Hierop stapte een deelnemer naar voren , die vastberaden was om met 3 bandjes te finishen omdat het een jaar ervoor niet gelukt was, en hij gaf zonder nadenken zijn bandje.  Een heel mooi moment. Het laat zien waar wij voor staan. De deelnemer die het bandje ontving heeft daardoor met nog 24 uur te gaan alsnog de finish gehaald.

Wat vond je het leukst om te doen?

Nog zo’n moeilijke vraag. Hahaha.  Ik vind zoveel onderdelen te gek om te doen. Met name de onderdelen waarbij ik de grenzen op fysiek en mentaal vlak bij de deelnemers flink kan oprekken. De comfortzone wordt verlaten en de wereld van groei ontstaat voor je ogen . Dat vind ik echt heel tof om te mogen en kunnen doen. En als afsluiter van een evenement de yell  samen met alle overgebleven deelnemers geeft mij nog elke keer kippenvel.

Wat is je favoriete evenement en waarom?

Als ik dan toch moet kiezen , de 48 Hr.  Dit is voor mij als instructeur op mijn lijf geschreven. 2 dagen achter elkaar deelnemers zien komen en helaas de meeste ook zien gaan. Ieder met zijn eigen behaalde groei. En dan degene die overblijven tot het bittere eind zien bikkelen en echt boven zichzelf uit zien stijgen. Elke keer heb ik daar enorm veel bewondering voor.  Ik vind het altijd jammer dat het er na die 48 uur opzit.

Wat zou je anderen willen adviseren?

Het maakt niet uit op welk niveau je nu staat, schrijf je in en ervaar tijdens de 24 hr Experience wat je met elkaar al kunt bereiken en verleg je eigen en elkaars grenzen . Mocht dit niet genoeg voor je zijn, dan natuurlijk de 48 Hr Challenge en kijk waar jezelf toe in staat bent. Het verandert echt een hoop in wie je bent en wat je doet. Opgeven is een keuze.

Ben je een superman?

Nee tuurlijk niet . Dat is niemand. Ik wil wel graag anderen inspireren dat er nog zoveel te winnen valt op fysiek en mentaal gebied, d.m.v. goede training , juiste voeding en een constructieve mindset. In mijn werk als Performance Coach, als instructeur bij Meet the Marines en als mens.  Zodat iedereen steeds meer een beetje “supermens” kan worden.

Zijn we nog iets vergeten?

Volgens mij niet. Ik heb al een hoop kunnen vertellen in de vorige antwoorden. Maar tegen de deelnemers of aspirant deelnemers wil ik zeggen, bereid je goed voor, verwacht het onverwachte en  ik hoop jullie met een komend evenement te mogen begroeten. OORAAHH.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Categorieën
    1. Kleine maar zo te lezen groot hoor. Ik wens je een hele mooie tocht straks. Top vrouw

    2. Alleen het antwoord op vraag 9 heeft een ander antwoord, want JA Saskia is een powervrouw!!!, want er zijn weinig…

    3. Wat een ongelofelijk heftig verhaal Laura. Ik wist dat je uit Ruwanda komt maar niet hoe dat vertrek er heeft…