Wat doe je in het dagelijkse leven?

Ik ben CrossFit Level 2 Trainer en hardloop trainer (en Pose Running Technique Specialist). Ik geef wekelijks ongeveer 18 uur CrossFit trainingen bij CrossFit Gouda (aan volwassenen, tieners en kinderen) en 3 uur hardloop training, waarvan 2 uur bij de sportschool Living Well in Gouda (aan beginners en gevorderde hardlopers) en 1 uur bij CrossFit Gouda (deze les heet CrossFit Endurance). Daarnaast geef ik Personal Training en Clinics aan groepen/bedrijven, voornamelijk met het verbeteren van de hardlooptechniek als doel.

Ik ben zelf ook altijd aan het sporten (5 keer per week CrossFit) en ik ben me op dit moment specifiek aan het voorbereiden op de marathon van Rotterdam, de IronMan in Hamburg en de Challenge Long Distance in Almere. En niet geheel onbelangrijk: in het dagelijks leven ben ik moeder van een hele lieve en sportieve dochter van 6 jaar, ze heet Kenzi.

Wanneer heb je met de 48h – Marines Challenge meegedaan?

In 2022 en 2023. Ik ben beide keren gefinished en in 2022 verkozen tot “Best Woman”.

Hoe heb je je voorbereid?

Ik heb geen specifieke voorbereiding gehad voor de 48h – Marines Challenge. Maar… ik doe al bijna 10 jaar 5 keer per week CrossFit en wekelijks loop ik zo’n 3 keer hard. Ik loop sinds 2011 marathons. Inmiddels staat de teller op 13 marathons, 1 Mudmaster marathon, 1 Iron Viking marathon, 1 Ultra Viking, een paar kortere triathlons, 1 halve IronMan, 1 Challenge (Long Distance Triathlon). Dus ik dacht dat ik het wel vol zou kunnen houden. En dat is gelukkig gelukt!

Waarom 2 keer?

In 2022 vond ik elke minuut, elke kilometer echt helemaal geweldig. Ik heb van het begin tot het einde alleen maar genoten. Het programma van de 48h lag mij heel goed. Ik vond het gevecht met de boten in de branding heel gaaf. Vooral omdat ik vroeger met windsurfen op zee ook vaak door de branding heen moest kon ik die ervaring goed inzetten om onze boot door de branding heen te loodsen. Door weer en wind en met bepakking over het strand hollen vond ik mooi. Het klimmen op het klimparcours was uitdagend en leuk. En we hadden meerdere hardlooptesten die ik goed heb kunnen doorstaan. Zo werd ik dat jaar ook door de deelnemers en instructeurs verkozen tot “Best Woman”. Dus 2022 smaakte gewoon naar meer. Ik vond/vind het vooral erg leuk dat je voor de komende 48 uur niet weet wat je gaat doen… wat er komen gaat… waar je heen gaat en hoe het voor jou en de groep uitpakt. Ik vond de editie van 2023 een stuk zwaarder. We liepen vooral over onverhard en ongelijk terrein en er waren continue zware objecten die we mee moesten zeulen. En dan ook nog in het donker. 

Wat vond je het zwaarst?

Speedmarsen met de motivatiebalk vond ik tijdens de editie van 2023 het zwaarst. Zeker toen we hem nog om de beurt op onze schouder moesten dragen. Uiteindelijk hadden we er een paar touwen omheen geknoopt en konden we de balk met z’n vieren dragen… dat was een stuk draaglijker!

Wat is je het meest bijgebleven?

De nachten zijn me het meest bijgebleven. Het is ongelofelijk avontuurlijk om ‘s nachts allerlei missies te doen… en om je ‘s nachts te verplaatsen. We mochten nooit heel veel licht gebruiken omdat we ons ‘heimelijk’ moesten verplaatsen en dat was zeker tijdens de editie van 2023 erg spannend omdat we voornamelijk over onverharde trails door het bos liepen.

Wat vond je het leukst?

De afwisseling in het programma. Het onverwachte: van te voren niet weten wat je te wachten staat voor de komende 48 uur… wanneer maak je dat nou mee? Hoe lang iets gaat duren. Wat de uiteindelijke locatie is waar je naartoe gaat. Het fysieke. Het mentale. De sfeer in de groep… er is zoveel om op te noemen.

Wat zou je andere willen adviseren?

Probeer eerst een 24h. Dan weet je al een beetje hoe het eraan toe gaat. Neem de tijd om ervoor te trainen. Ga lopen met een zware rugzak. Zorg ervoor dat je conditie en kracht hebt. En het is echt belangrijk om sterk en blessurevrij aan de start te staan van de 48h!

Ben je een superwoman?

Anderen zullen zeggen van wel. Ik vind het vooral leuk om een voorbeeld voor anderen te zijn en om mensen om mij heen te motiveren om ergens voor te gaan, zeker op sportgebied. Je krijgt er namelijk zoveel voor terug. Enorm veel energie en voldoening. Een mooi doel in het leven. Iets om voor te trainen. Ik vind het gaaf om mezelf steeds verder uit te dagen en om mijn grenzen te verleggen.

En stiekem heb ik wel een paar mooie evenementen op mijn naam staan waar ik trots op ben: 2021 Mudmasters Marathon Haarlemmermeer (4e dame), 2021 Iron Viking Spaarnwoude (1e dame), 2023 Ultra Viking Spaarnwoude (1e dame), 2024 Kroondomein Trail Marathon (1e dame), 2024 Backyard Ultra Leersum 12 uur (80 km). 

Wat zou je nog meer willen vertellen?

Meedoen aan de 48h is een hele bijzondere ervaring. Op dit moment is de laatste aflevering van Kamp van Koningsbrugge net op tv geweest en als je zit te kijken met het idee: wow, dit is echt gaaf… dit wil ik ook… Dan is meedoen aan de 48h een absolute must om te kijken of je dit aan kunt. En als je voor de 48h wilt gaan… ga ervoor! Je hebt nog een half jaar om je voor te bereiden. Dus begin nu! 

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Categorieën
    1. Kleine maar zo te lezen groot hoor. Ik wens je een hele mooie tocht straks. Top vrouw

    2. Alleen het antwoord op vraag 9 heeft een ander antwoord, want JA Saskia is een powervrouw!!!, want er zijn weinig…

    3. Wat een ongelofelijk heftig verhaal Laura. Ik wist dat je uit Ruwanda komt maar niet hoe dat vertrek er heeft…