Wat doe je in het dagelijkse leven?

In het dagelijkse leven werk ik bij de HTM. Dit is het openbaar vervoersbedrijf in Den Haag die het stadsvervoer regelt. Bij de HTM werk ik op de afdeling Planning. Deze afdeling verzorgd de dienstregeling, Roosters voor het personeel en alle andere administratieve zaken die hierbij komen kijken. Het stukje werk waar ik mee bezig bent is het zorgen voor goede roosters voor het personeel en werkgever, het “klaarzetten” van deze roosters, zomerverlof voor het personeel rond te breien. Ook houdt ik samen met twee andere collega’s de formatie in de gaten over een periode van 1,5 jaar vooruitkijkend

Ben je een oud marinier?

Ik ben oud Marinier. Oktober 1994 ben ik in Rotterdam opgekomen. Na de opleiding werd ik geplaatst bij de infanterie in Doorn. Met o.a. uitstapjes naar de 120 mm Mortieren en Aruba ben ik in 2000 met eervol ontslag gegaan.

Waarom werk je bij Meet the Marines?

Dit komt eigenlijk door Jan (van der Werken). Jan heeft altijd hele leuke ideeën. De eerste kennismaking was dan ook tijdens de start van de Dutch Marines Rowing Challenge. Jan had het leuke idee om naar Londen te roeien vanaf Rotterdam. Superleuk idee, vol enthousiasme had ik mij hiervoor aangemeld. Alleen het probleem was dat mijn hoofd zei: goed en leuk project. Maar mijn lichaam zei: niet zo goed idee. Na twee maal een buikspier (in)gescheurd te hebben ben ik in het kombuis terecht gekomen. Nadat wij de tweede Challenge hadden volbracht, naar Wilhelmshaven, kreeg ik van Jan een super mooi compliment. Dus toen hij enige tijd later met MtM begon en mij vroeg om te helpen in het kombuis kon ik dit niet weigeren. Tot op de dag van vandaag heb ik hier overigens nog steeds geen spijt van.

Wat vind je het leukste van Meet the Marines?

Het mooiste is dat je met de Crew en Staf een evenement kan neerzetten waarbij alle deelnemers zoveel plezier beleven. Buiten dat ik het zeer prettig vindt om eens in de zoveel tijd weer met (oud) Mariniers te werken, is het toch altijd weer een eer om de voeding te mogen verzorgen voor de deelnemers. Uiteraard kan ik dit natuurlijk niet alleen. Zonder de hulp van o.a., in willekeurige volgorde, Arie-Sandra-Peter-Mirjam-Teus kan ik het ook niet voor elkaar krijgen. Deze mensen zijn voor mij onmisbaar in het kombuis tijdens de evenementen. 

Waar heb je een hekel aan?

Ik heb niet zozeer een hekel aan dingen. Het is meer dat ik allergisch ben voor sommige dingen. Zoals mensen niet zeggen wat men wilt of waar iets over gaat. Daar kan ik wel eens jeuk van krijgen.

Wat is je van alle keren het meest bijgebleven?

Er is niet iets specifieks wat mij bij is gebleven. Wat ik wel mooi vindt is wanneer de deelnemers de bel mogen luiden als ze klaar zijn. Je ziet daar zoveel verschillende emoties.

Wat is je lievelingsgerecht?

Mijn lievelingsgerecht is echt de Nederlandse hap. Lekker gekookte aardappels, stukje vlees en dan als groente bloemkool, spruiten of andijvie. Maar een stamppot peen en uien gaat er ook wel in.

Wat zou je anderen willen adviseren?

Kom eens ervaren wat het is om met een evenement mee te doen van Meet the Marines. Je hoeft niet direct de 48 uurs te volbrengen. Maar kijk eerst eens naar een evenement van 24 uur. Tijdens de 24-uurs kan je meedoen op verschillende niveaus. Wanneer je dan meedoet met een evenement geniet er vooral van lekker van. Tuurlijk zullen er momenten zijn dat het wat minder leuk is of zwaar. Maar de voldoening is dan dubbel zo groot wanneer je de bel van de finish mag luiden.

Ben je een superkok?

Hahahaha. Nee joh, helemaal niet. Met veel plezier probeer ik de maaltijden te verzorgen. Maar zoals ik al eerder noemde. Ik kan dit helemaal niet alleen. Zonder de hulp van de andere crew leden is het niet mogelijk om voor bijvoorbeeld 200 deelnemers tijdens de 24 uurs het eten te verzorgen. Dit is echt iedere keer weer een teamprestatie.

Wat zou je nog willen vertellen?

De voorbereidingen voor de 24 uurs zijn voor wat betreft de voeding en boodschappen al weer in volle gang. Hopelijk wordt het weer een mooi evenement waarbij de deelnemers en crew/staf weer tevreden terug kunnen kijken wanneer we op zondagmiddag thuiskomen.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Categorieën
    1. Kleine maar zo te lezen groot hoor. Ik wens je een hele mooie tocht straks. Top vrouw

    2. Alleen het antwoord op vraag 9 heeft een ander antwoord, want JA Saskia is een powervrouw!!!, want er zijn weinig…

    3. Wat een ongelofelijk heftig verhaal Laura. Ik wist dat je uit Ruwanda komt maar niet hoe dat vertrek er heeft…